CERTIFICARE ISO 14001 : Sistem de management de mediu

Cum se obtine o certificare iso 14001 ?

Toate tipurile de organizatii sunt din ce in ce mai interesate in atingerea si demonstrarea unei performante ridicate in ceea ce priveste ocrotirea mediului (prin certificare ISO 14001), prin controlul mai strict al propriilor activitati si produse sau prin oferirea unor servicii specifice, tinand cont de obiectivele si de politica interna legata de acest domeniu.

Companiile aleg acesta conduita in contextul unei legislatii tot mai restrictive, unei dezvoltari economice limitate de protectia mediului si pe fundalul unui interes crescut asupra problemelor ambientale, incluzand aici si dezvoltarea durabila.

ISO 14001 : 2015 este un standard relativ nou (publicat la sfarsitul anului 1996) cu privire la managementul sistemelor de mediu. Pana la finele anului trecut, peste 223 de mii de firme au obtinut aceasta certificare ISO 14001.

Standardul se bazeaza pe specificatiile familiei de standarde ISO 9000, asa ca daca sunteti familiarizati cu termenii si structura ISO 9001 veti parcurge usor si ISO 14001.

Printre elementele importante ale standardului ISO 14001 :
• Este un standard voluntar
• Poate folosi programele sistemelor de mediu existente
• Incurajeaza economia financiara prin integrarea cerintelor de mediu in cadrul sistemelor generale ale organizatiei (proiectare, fabricatie etc.)
• Poate oferi un avantaj de piata semnificativ

Documentatie ISO 14001 

Documentatia cu privire la sistemul de management al mediului reprezinta punctul nodal care descrie interactuinea dintre elementele de baza ale sistemului, oferind auditorilor de terta parte informatii esentiale necesare in intelegerea sistemelor de management al mediului din cadrul organizatiilor.

In conformitate cu principiile ISO 14001, politica si analiza de impact asupra mediului, incluzand aspectele legale si de alta natura, dau contur programului prin influentarea selectiei variilor obiective cuantificabile legate de politica de mediu a organizatiei.

In vederea atingerii acestor obiective si deziderate de mediu trebuie dezvoltate o serie de programe si/sau proiecte specifice (implementare si certificare ISO 14001 – in cadrul ISO 14001 aceste actiuni sunt prezentate in sectiunea „Implementare & Operationalizare” )

Elementele verificatoare si corective ale sistemului ajuta la asigurarea unei imbunatatiri continue prin abordarea si eliminarea cauzelor principale ale neconformitatilor.

Procesul continuu de revizuire a sistemelor de management de mediu ISO 14001 si a componentelor sale ajuta la asigurarea adecvarii, eficientizarii si continuitatii programului organizatiei in vederea mentinerii si prelungirii acestui tip de certificare iso 14001.

ISO 14001 : 2015 Cum se face tranzitia de la ISO 14001 2004?:

Comparand cea mai recenta versiune a ISO 14001: 2015 cu ISO 14001: 2004

Standardul ISO 14001 2015 se bazeaza pe anexa SL, noua structura de nivel inalt care ofera un cadru comun pentru toate sistemele de management ISO. Acest lucru faciliteaza mentinerea coerentei , aliniaza diferitele sisteme de management, prezinta clauze care se potrivesc structurii la nivel inalt si utilizeaza un limbaj simplu si comun pentru toate standardele ISO. Datorita noii ISO 14001 2015, companiilor le va fi mai usor sa incorporeze un sistem de management de mediu in procesele de afaceri si sa obtina o participare mai mare din partea conducerii superioare. Ne bazam pe anexa SL pentru a aplica planul, efectua, verifica si actiona ciclul . Ciclul PDCA poate fi aplicat tuturor proceselor si intregului sistem de management de mediu.

Clauza 4: Contextul organizatiei

Este o noua clauza care abordeaza conceptul depreciat al actiunii preventive si, partial, stabileste contextul sistemului de management de mediu. Acesta indeplineste toate obiectivele care se bazeaza in comun pe problemele externe si interne intr-un mod relevant in clauza 4.1 cu cerintele partilor interesate in clauza 4.2 pentru a ajuta la stabilirea sferei de aplicare a sistemului de management de mediu, in clauza 4.3 . Trebuie subliniat termenul intrebare care acopera nu numai problemele care pot exista, ci si actiunile preventive din reglementarile anterioare, in plus, exista probleme importante pentru a directiona sistemul de management de mediu, precum obiectivul de asigurare a pietei pe care il poate stabili compania. Este foarte important sa subliniem ca intrebarile trebuie sa includa conditiile de mediu in care compania afecteaza sau este afectata .

Clauza 5: Leadership

Clauza 5 stabileste cerintele pentru conducerea superioara, care este persoana sau grupul de persoane care dirijeaza si controleaza compania la cel mai inalt nivel. Este necesar sa se tina cont de faptul ca, daca compania este supusa sistemului de management de mediu, aceasta face parte dintr-o companie mult mai mare, astfel incat termenul de conducere superioara se refera la compania mai mica . Scopul cerintelor este ca managerii superiori sa demonstreze leadership si angajament, precum si sa faca posibila integrarea managementului de mediu in procesele de afaceri.

Responsabilitatea specifica a managementului superior va fi stabilirea politicii de mediu, iar standardul ISO 14001 defineste caracteristicile si proprietatile care ar trebui incluse in politica . Angajamentele specifice trebuie incluse in contextul companiei, dincolo de cele strict solicitate, cum ar fi protectia mediului.

Clauza stabileste cerinte diferite pentru conducerea superioara, referindu-se la atribuirea si comunicarea functiilor, responsabilitatilor si autoritatilor pentru cei care faciliteaza un sistem de management de mediu eficient.

Clauza 6: Planificare

Clauza 6 prezinta o zona mai mare de schimbare pentru utilizatorii versiunilor anterioare ale standardului. Functioneaza cu clauzele 4.1 si 4.2 pentru a completa noul mod de a face fata actiunilor preventive . Se concentreaza pe dezvoltarea companiei si utilizarea unui proces de planificare pentru a aborda o serie de factori, inclusiv riscul asociat cu acei factori.

ISO 14001

Astazi, nicio organizatie nu isi poate permite sa isi puna reputatia in pericol ignorand responsabilitatea sa fata de mediu. Cu standardul de management de mediu ISO 14001, puteti obtine:

Indeplinirea consecventa a responsabilitatilor de mediu in timp.

Diferentiati-va organizatia si obtineti mai multe vanzari.

Imbunatatiti performanta organizationala economisind resurse.

Unele dintre beneficiile pe care ni le ofera au dus la adoptarea si implementarea unui sistem care respecta standardul ISO 14001.

Standardul ISO 14001 faciliteaza:

  • Deveniti un concurent mult mai puternic pe piata
  • Gestionarea mai buna a resurselor dvs. si reducerea la minimum a deseurilor in timp ce economisiti bani
  • Respectati legislatia, care minimizeaza riscul de amenzi si publicitate negativa
  • Imbunatatiti responsabilitatea corporativa prin indeplinirea cerintelor din lantul de aprovizionare
  • Motivati si intelegeti personalul cu procese interne mult mai eficiente
  • Extindeti oportunitatile de afaceri demonstrand conformitatea.
Avantajul implementarii unui sistem de management al mediului.

Discutati cu un auditor astazi.

Spuneti-ne cu ce va putem ajuta si un membru al echipei va va contacta astazi.

iso 14001 - Sistem de management de mediu

Un sistem de management de mediu bazat pe ISO 14001 va ajuta sa urmariti si sa gestionati resursele si impactul asupra mediului, executand o singura operatiune locala sau o afacere generala. Este primul standard care stabileste un sistem de management de mediu in lume. ISO 14001 va va ajuta sa identificati si sa controlati modul in care organizatia dvs. afecteaza mediul si sa puna in aplicare diferite politici solide pentru a va pastra resursele si a economisi bani.

IsoStandard– Servicii de certificare ISO 14001

IsoStandard servicii de certificare iso

Ce motive au determinat alte 900 de companii sa ne aleaga?

Avantajele sistemelor implementate:

Pentru ca optimizeaza timpul in cadrul organizatiei .

Mai putin timp pentru a rezolva o actiune corectiva.

Mai putin timp pentru pregatirea intalnirilor de conducere.

Mai putin timp petrecut la colectarea si procesarea indicatorilor.

Viteza mai mare e adaptare la piata.

Avantajele sistemelor certificate:

Pentru ca reduce considerabil si cuantificabil costurile.

Mai putine schimburi de documentatie fizica intre zone.

Costuri indirecte mai mici derivate din gestionarea documentelor.

Investitia este profitabila inainte de primul an.

Imagine mai buna care rezulta intr-o cota de piata mai ridicata.

Avantajele colaborarii cu noi

Oferim cel mai bun pret din Romania pentru servicii de certificare iso similare cu cele oferite.

Serviciul de certificare are costuri minime raportatea la piata de certificare din Romania.

Implicarea dvs este minima, deci costuri 0.

Nu trebuie sa angajati personal suplimentar pentru gestionarea sistemului, il adaptam pe specificul organizational al dvs.

Garantam certificarea, deci nu platiti mai multe etape de audit.

Avantajele IsoStandard

Siguranta si Incredere: Dvs sunteti asigurati pe tot procesul de certificare ca ati ales partenerul potrivit pentru certificare:

Plata la sfarsit in momentul obtinerii certificatelor.

Implicare minima, noi transformam organizatia dvs spre a fi eligibila obtinerii certificarii.

Transparent, fara costuri ascunse. Toate costurile sunt prevazute contractual inainte de demararea proiectului.

Certificari acreditate international.

Solicitati acum gratuit mai multe informatii despre certificarea iso.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button