Certificare ISO 18001 – Sanatate si securitate ocupationala

Cum se obtine o certificare ISO 18001  ?

CERTIFICARE ISO 18001  – OHSAS 18001 : 2008 Sanatate si siguranta la locul de munca contine o serie de prevederi recunoscute la nivel international cu privire la sistemele de management al sanatatii si sigurantei la locul de munca. Prevederile OHSAS 18001 au fost dezvoltate de o serie de organisme de certificare si organizatii de comert international in vederea acoperirii unei disfunctionalitati legata de inexistenta unor standarde internationale certificabile de terta parte.

Specificatiile continute de OHSAS 18001 au fost proiectate pentru a fi compatibile cu ISO 9001 si ISO 14001 si pentru a ajuta organizatiile sa-si indeplineasca obligatiile legate de sanatate si siguranta la locul de munca intr-o maniera eficienta.

Urmatoarele domenii cheie sunt abordate de catre OHSAS 18001:
• Planificarea pentru identificarea pericolelor, evaluarea si controlul riscului
• Programul de management OHSAS
• Structura si responsabilitate
• Formare, sensibilizare si competenta
• Consultare si comunicare
• Control operational
• Pregatire si luari de masuri in caz de urgente
• Evaluarea performantei, monitorizari si imbunatatirii

Prevederile OHSAS 18001 pot fi adoptate de orice organizatie care doreste sa implementeze o procedura formala pentru a reduce ricurile legate de sanatatea si siguranta la locul de munca pentru angajatii proprii, clienti sau public in general.

Clientii nostri provin din toate domeniile de activitate : constructii, paza si protectie, productie, servicii medicale, etc

Cerintele care trebuie indeplinite pentru implementarea sistemului de management al sanatatii si securitatii la locul de munca sunt incluse in standardul OHSAS 18001 .

Cerintele sau elementele necesare pentru obtinerea certificatului OHSAS 18001 pot fi rezumate dupa cum urmeaza:

  • Obtineti sprijinul conducerii superioare a companiei sau organizatiei pentru gestionarea ulterioara, controlul si implementarea standardului.
  • Analizati aspectele legale in care compania este afectata in materie de sanatate si securitate in munca in raport cu reglementarile stabilite in acest domeniu atat la nivel local, regional, de stat, cat si international, precum si colectati elementele de luat in considerare pentru functionarea si intretinerea standardului .
  • Definiti relevanta sau semnificatia Sistemului de management al sanatatii si securitatii ocupationale in cadrul diferitelor domenii care apartin companiei pe probleme legate de prevenirea riscurilor profesionale , pe langa dezvoltarea politicii, obiectivelor si scopurilor stabilite in standard.
  • Elaborati mijloacele sau orientarile pentru actiune si conduita intr- o situatie de urgenta , impreuna cu elaborarea riscurilor sau amenintarilor posibile care pot aparea si a sistemelor de evaluare a acestora.
  • Evaluati implementarea orientarilor pentru actiune si conduita, precum si a sistemelor de evaluare a acestora, pentru a imbunatati procedurile mentionate si pentru a coordona interventiile intre lucratori si / sau personalul responsabil.
  • Informati si pregatiti lucratorii companiei cu privire la aspectele care afecteaza realizarea si intretinerea sistemului de management al sanatatii si securitatii la locul de munca. Purtati anumite discutii cu lucratorii pentru a rezolva obstacolele care apar in dezvoltarea sistemului.
  • Analizati diferitele organisme care certifica conformitatea cu standardul OHSAS 18001, determinand care dintre ele ne va oferi un avantaj competitiv mai mare pe baza functionarii sale si astfel alegand care dintre ele se va ocupa de evaluarea diferitelor proceduri sau controale care urmeaza sa fie dezvoltate. Respectivul organism trebuie sa auditeze compania in legatura cu mijloacele sau orientarile de actiune si conduita stabilite , impreuna cu documentul care contine lista posibilelor riscuri sau amenintari.

Se recomanda utilizarea unui sistem de management al sanatatii si sigurantei la locul de munca, pe masura ce evolueaza inregistrarea actiunilor si a ghidurilor de conduita, modificand ghidurile mentionate ca urmare a masurilor corective. Lucratorii responsabili de registru trebuie sa cunoasca procedura de operare sau mecanismul pentru a realiza o dezvoltare eficienta.

Utilizarea si implementarea diferitelor audituri interne garanteaza companiei sau organizatiei respectarea si dezvoltarea favorabila a mijloacelor, pe langa liniile directoare de actiune si conduita , detectarea posibilelor erori care pot aparea si redirectionarea acestor orientari catre o functionare adecvata. prin actiuni corective. Este important atat sa supraveghezi, cat si sa controlezi ca inregistrarile sunt efectuate corect, favorizand astfel controlul si gestionarea liniilor directoare.

Pentru a obtine certificatul OHSAS 18001 , planul de management trebuie sa fie supus unei examinari exhaustive pentru a verifica implementarea efectiva a sistemului de management al sanatatii si securitatii la locul de munca. Aceasta examinare trebuie efectuata in mod repetat pe parcursul evolutiei sale, precum si adecvarea corecta a imbunatatirilor care se adauga trebuie analizata si evaluata.

ISO 45001

Pandemia globala cauzata de COVID-19 afecteaza multe domenii, precum standardele ISO. Astazi vom vorbi despre modul in care aceasta noua situatie a determinat IAF (Forumul International de Acreditare) sa extinda termenul limita pentru efectuarea migratiei de la OHSAS 18001 la ISO 45001 .

Inainte de aceasta, s-a stabilit ca termenul limita de migrare la ISO 45001 se va incheia la 11 martie 2021. Odata cu prelungirea, data se prelungeste cu inca sase luni, pana la 11 septembrie 2021.

Aceasta noua data permite acelor organizatii care lucrau sa isi adapteze sistemul de management al sanatatii si securitatii la locul de munca la cerintele noului standard international ISO 45001, sa aiba o perioada mai lunga de timp si sa nu isi piarda certificatul.

Ce se intampla cu OHSAS 18001 dupa publicarea ISO 45001?

Organizatiile care aveau standardul OHSAS 18001 ar putea migra la ISO 45001 din momentul publicarii sale. Prin urmare, dupa o perioada de trei ani si jumatate, in septembrie 2021 OHSAS 18001 va fi anulat, fiind valabile doar certificatele ISO 45001.

Care sunt principalele avantaje pentru migrarea la ISO 45001?

O organizatie care, dupa un proces de migrare catre ISO 45001, isi obtine certificatul, va obtine o serie de avantaje , printre care subliniem:

  • Scaderea numarului de accidente de munca ca urmare a accidentarilor sau a problemelor de sanatate datorate activitatii desfasurate.
  • Reducerea absenteismului si a fluctuatiei personalului, deoarece exista o satisfactie mai mare din partea lucratorilor la locul lor de munca.
  • Participarea sporita a conducerii superioare , in principal la aspecte legate de dezvoltarea si diseminarea politicilor de sanatate si securitate la locul de munca.
  • Imbunatatirea reputatiei marcii, deoarece arata ca organizatia are un interes real in a-si proteja lucratorii impotriva posibilelor riscuri existente in ceea ce priveste SSM.
  • Creste productivitatea lucratorilor avand un mediu de lucru adecvat, sporind, de asemenea, beneficiile economice ale organizatiei.
  • Scaderea cheltuielilor provenite din primele de asigurare.
  • Simplificarea conformitatii legale , deoarece este posibila indeplinirea cerintelor legale in aceeasi matrice.
  • Cresterea participarii lucratorilor , datorita culturii de prevenire a intregii organizatii.

Discutati cu un auditor astazi.

Spuneti-ne cu ce va putem ajuta si un membru al echipei va va contacta astazi.

certificare iso 18001 ohsas

Este adevarat ca nu mai este mult pana cand certificatul OHSAS nu mai este valabil, dar de ce sa nu actualizam sau chiar sa implementam un sistem de management care adauga atat de multe imbunatatiri companiei noastre? Trecerea catre ISO 45001 va fi mult mai lina si naturala pentru organizatia dvs.

IsoStandard– Servicii de certificare OHSAS 18001 / ISO 18001

IsoStandard servicii de certificare iso

Ce motive au determinat alte 900 de companii sa ne aleaga?

Avantajele sistemelor implementate:

Pentru ca optimizeaza timpul in cadrul organizatiei .

Mai putin timp pentru a rezolva o actiune corectiva.

Mai putin timp pentru pregatirea intalnirilor de conducere.

Mai putin timp petrecut la colectarea si procesarea indicatorilor.

Viteza mai mare e adaptare la piata.

Avantajele sistemelor certificate:

Pentru ca reduce considerabil si cuantificabil costurile.

Mai putine schimburi de documentatie fizica intre zone.

Costuri indirecte mai mici derivate din gestionarea documentelor.

Investitia este profitabila inainte de primul an.

Imagine mai buna care rezulta intr-o cota de piata mai ridicata.

Avantajele colaborarii cu noi

Oferim cel mai bun pret din Romania pentru servicii de certificare iso similare cu cele oferite.

Serviciul de certificare are costuri minime raportatea la piata de certificare din Romania.

Implicarea dvs este minima, deci costuri 0.

Nu trebuie sa angajati personal suplimentar pentru gestionarea sistemului, il adaptam pe specificul organizational al dvs.

Garantam certificarea, deci nu platiti mai multe etape de audit.

Avantajele IsoStandard

Siguranta si Incredere: Dvs sunteti asigurati pe tot procesul de certificare ca ati ales partenerul potrivit pentru certificare:

Plata la sfarsit in momentul obtinerii certificatelor.

Implicare minima, noi transformam organizatia dvs spre a fi eligibila obtinerii certificarii.

Transparent, fara costuri ascunse. Toate costurile sunt prevazute contractual inainte de demararea proiectului.

Certificari acreditate international.

Solicitati acum gratuit mai multe informatii despre certificarea iso.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button