Certificare ISO 27001 : Sistem de management pentru securitatea informatiei

Cum se obtine o certificare ISO 27001 ?

CERTIFICARE ISO 27001 – Un sistem de management pentru securitatea informatiei ISO 27001 (ISMS) ofera o abordare sistemica a gestionarii informatiilor sensibile prin prisma protejarii ei.

Consultanta ISO 27001 si aria de cuprindere a acestui standard se refera la activitatea angajatilor si la operarea sistemelor si proceselor informatice.

Renumitul standard britanic pentru sistemul de management al securitatii informatiei, BS 7799-2:2002, a fost imbunatatit fiind publicat pe 15 octombrie 2005 sub forma unui standard international, ISO/IEC 27001:2005.

ISO 27001 detaliaza in mod exhaustiv cerintele ISMS care opereaza cu aspecte tehnice si umane legate de securitatea informationala si procesele sale operationale.

Companiile pot fi auditate in mod independent privind conformitatea la ISO 27001:2005 ca urmare a  unor procese de implementare ISO 27001 si pot obtine aceasta certificare, in vederea prezentarii in fata clientilor, partenerilor si organismele de reglementare a faptului ca toate procesele care au ca obiect prelucrarea si transmiterea informatiilor sunt desfasurate in siguranta.

Standardul pentru securitatea informatiei face trimiteri la ISO 17779 pentru liniile orientative de implementare ISO, incluzand o intruducere la standardul ISO 17779 sub forma unei anexe, prezentand astfel cititorilor tipul de control la care sa se astepte.

Scopul acestui standard este de a furniza o baza comuna pentru dezvoltarea de standarde de securitate organizationala si de practici eficiente de gestionare a securitatii prin promovarea increderii in activitatile inter-corporative.

Este singurul standard international auditabil care reglementeaza si defineste cerintele pentru un sistem de management al securitatii informatice. Standardul ajuta companiile sa isi protejeze mai eficient informatiile si infrastructura IT inspirand astfel incredere nu doar clientilor, ci si partenerilor de afaceri.

ISO Standard certifica atat firme din domeniul IT dar nu numai, chiar daca standardul se adreseaza cu predilectie acestei categorii de compannii. ISO 27001:2015 poate fi obtinut indiferent de domeniul de activitate.

Avantajele certificarii ISO 27001: pentru conformitatea cu Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR)

Regulamentul general privind protectia datelor

Celebrul Regulament general privind protectia datelor (GDPR) , cu aplicare comuna pentru toate statele membre ale Uniunii Europene , afecteaza acele organizatii care prelucreaza date cu caracter personal. Acest lucru a insemnat ca practic toate companiile au trebuit sa depuna un efort mare pentru a adapta tratamentul datelor cu caracter personal pe care le manipuleaza. Acest proces, chiar si in plina efervescenta, ar putea fi simplificat gratie implementarii unui sistem de management al securitatii informatiilor conform certificarii ISO 27001.

In acest fel, fiecare organizatie a fost fortata sa evalueze riscurile datelor cu caracter personal si sa implementeze astfel mecanismele necesare pentru a le proteja. Pe baza acestui obiectiv de adaptare legala, multe companii au vazut in certificarea ISO 27001 un ghid adecvat pentru a putea stabili si implementa un sistem de management al securitatii informatiilor adaptat reglementarilor actuale.

Regulamentul general privind protectia datelor intareste drepturile cetatenilor si introduce un nivel de securitate fata de informatiile cu caracter personal, asa cum nu s-a cunoscut pana acum.

In acest caz, figura operatorului de date dobandeste un rol foarte important in companii, intrucat o mare parte a deciziilor luate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va depinde de cifra acestora. Aceasta a fost o pozitie care a trebuit sa fie creata din nou in multe companii, deoarece nu s-a acordat atat de multa atentie acestui subiect anterior.

Regulamentul general privind protectia datelor a insemnat un inainte si un dupa in reglementarile privind protectia datelor atat la nivel european, cat si la nivel global. Scopul sau nu este altul decat sa reglementeze protectia confidentialitatii informatiilor personale ale tuturor cetatenilor care au resedinta in Uniunea Europeana.

ISO 27001 este standardul international prin excelenta pentru garantarea securitatii informatiilor. Se bazeaza pe standardul britanic BS 7799-2, publicat pentru prima data in 2005. Multe companii considera ISO 27001 drept punctul de plecare pentru a se adapta in mod adecvat la cerintele Regulamentului general privind protectia datelor.

Acest standard respecta cele mai bune practici internationale pentru a proteja informatiile personale atat ale organizatiilor, cat si ale persoanelor supuse acestora (personal, clienti, furnizori etc.).

ISO 27001 este mult mai extins decat ceea ce stabileste Regulamentul general privind protectia datelor, deoarece nu se ocupa doar de probleme legate de datele clientilor, ci si de alte probleme foarte importante, cum ar fi activele digitale sau tiparite ale companiei . Din acest motiv, standardul ISO 27001 este punctul de plecare ideal pentru a respecta Regulamentul general privind protectia datelor.

Certificare ISO 27001

Certificarea ISO 27001 permite operatorilor de date sa protejeze informatiile personale ale organizatiei intr-un mod foarte corect. Acest lucru va contribui, de asemenea , la imbunatatirea imaginii organizatiei in fata clientilor care vor vedea in companiile care o certifica o distinctie fata de concurenta, prin tratarea datelor intr-un mod sigur, transparent si profesional. Certificarea se concentreaza pe patru pasi fundamentali:

  • Inainte de audit , trebuie aplicate masurile adecvate pentru a incepe procesul, adica pentru a obtine sprijinul conducerii superioare, pentru a defini domeniul de aplicare al sistemului de management al securitatii informatiilor etc.
  • Revizuirea auditului , atunci cand se solicita certificarea ISO 27001, este necesar ca auditorii externi ai companiei sa revizuiasca toata documentatia existenta.
  • Auditul principal , imediat ce documentele sunt verificate, procesul de certificare va fi finalizat.
  • Revizuirea , certificatorii trebuie sa efectueze periodic audituri pentru a asigura buna functionare a sistemului de management al securitatii informatiilor timp de cel putin trei ani.

Cum este certificat?

Obtinerea certificarii ISO 27001 poate fi o sarcina dificila , in special pentru companiile care trec prin procesul de implementare pentru prima data.

In functie de fiecare caz, obtinerea certificarii poate dura de la cateva zile la un an de munca . Va fi foarte important sa subliniem ca nu exista un criteriu unic pentru implementarea standardului ISO 27001 in cadrul companiei, ci o serie intreaga de indrumari care va vor conduce la obtinerea unui rezultat bun.

Pot fi stabiliti 9 pasi cheie pentru a realiza un proiect de implementare a standardului ISO 27001 care garanteaza succesul:

  • Proiectare
  • Inceputul proiectului
  • Initierea ISMS
  • Cadrul de management
  • Criterii de securitate de referinta
  • Managementul riscurilor
  • Implementare
  • Masurarea, monitorizarea si revizuirea
  • Certificare

Discutati cu un auditor astazi.

Spuneti-ne cu ce va putem ajuta si un membru al echipei va va contacta astazi.

CERTIFICARE ISO 27001

Compania trebuie sa fie pe deplin  dedicata securitatii informatiilor , de la conducere la angajați. Organizatia trebuie sa devina constienta de importanta pe care o are si de problemele pe care un control slab al informatiilor o poate provoca. 

Certificarea ISO 27001 este un pas inainte in sensibilizarea si implicarea persoanelor care alcatuiesc o organizatie.

IsoStandard– Servicii de certificare ISO 27001

IsoStandard servicii de certificare iso

Ce motive au determinat alte 900 de companii sa ne aleaga?

Avantajele sistemelor implementate:

Pentru ca optimizeaza timpul in cadrul organizatiei .

Mai putin timp pentru a rezolva o actiune corectiva.

Mai putin timp pentru pregatirea intalnirilor de conducere.

Mai putin timp petrecut la colectarea si procesarea indicatorilor.

Viteza mai mare e adaptare la piata.

Avantajele sistemelor certificate:

Pentru ca reduce considerabil si cuantificabil costurile.

Mai putine schimburi de documentatie fizica intre zone.

Costuri indirecte mai mici derivate din gestionarea documentelor.

Investitia este profitabila inainte de primul an.

Imagine mai buna care rezulta intr-o cota de piata mai ridicata.

Avantajele colaborarii cu noi

Oferim cel mai bun pret din Romania pentru servicii de certificare iso similare cu cele oferite.

Serviciul de certificare are costuri minime raportatea la piata de certificare din Romania.

Implicarea dvs este minima, deci costuri 0.

Nu trebuie sa angajati personal suplimentar pentru gestionarea sistemului, il adaptam pe specificul organizational al dvs.

Garantam certificarea, deci nu platiti mai multe etape de audit.

Avantajele IsoStandard

Siguranta si Incredere: Dvs sunteti asigurati pe tot procesul de certificare ca ati ales partenerul potrivit pentru certificare:

Plata la sfarsit in momentul obtinerii certificatelor.

Implicare minima, noi transformam organizatia dvs spre a fi eligibila obtinerii certificarii.

Transparent, fara costuri ascunse. Toate costurile sunt prevazute contractual inainte de demararea proiectului.

Certificari acreditate international.

Solicitati acum gratuit mai multe informatii despre certificarea iso.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button