Sistem de management integrat, recomandat sau nu?

Sisteme de management integrat

Intrebarea care trebuie ridicata cu privire la integrarea sistemelor de management deja implementate sau la implementarea unui sistem de management integrat nu are mai multa semnificatie decat nevoia si contextul companiei.

In mai multe ocazii decat poate parea obisnuit, o companie are la dispozitie mai multe sisteme de management.

In general, standardele ISO care sunt implementate cel mai frecvent de catre companii sunt standardele ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului, ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii si ISO 45001 pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii la locul de munca. .

In acest ultim standard, ar trebui clarificat faptul ca, asa cum a fost publicat in 2018 , deci este relativ recent, nu exista atat de multe companii care il au, cu toate acestea, au implementat standardul britanic OHSAS 18001 privind securitatea si sanatatea in munca.

Ei bine, companiile care au implementate doua sau mai multe standarde ISO, pentru a optimiza timpul petrecut si cantitatea de documentatie generata, le integreaza de obicei printr-un sistem de management integrat .

Pe de alta parte, exista si organizatii care, fara a avea niciun sistem de management , aleg sa implementeze cele trei standarde in comun prin implementarea unui sistem de management integrat.

Daca vi se pare interesant, puteti citi mai multe informatii despre aceasta in articolul nostru Sisteme integrate de management ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001: Costuri si beneficii, care cu siguranta vor fi interesante pentru dvs.

sisteme de management integrat

De ce poate fi necesar sa ai un sistem de management integrat?

Dupa cum sa mentionat deja, dispunerea unui sistem de management integrat optimizeaza gestionarea documentelor , printre altele.

A avea un sistem de management integrat ajuta la unificarea, intr-un singur sistem, a diferitelor sisteme de management care, in trecut, au fost administrate si gestionate separat, ceea ce a dus, printre altele, si mai frecvent decat se intentiona, la duplicarea documentelor.

In plus, au fost necesare mai mult timp si personal, astfel incat costurile asociate acestui management au fost mai mari si au fost disponibile mai putine resurse, atat financiare, materiale, cat si / sau temporare, pentru dedicarea imbunatatirii continue.

Cu alte cuvinte, raspunsul la „de ce” poate fi necesar sa existe un sistem de management integrat este clar: optimizarea timpului, banilor si resurselor .

Evident, integrarea sistemelor de management deja implementate in companie implica o investitie si o dedicatie ridicate , a caror recompensa va fi colectata pe termen foarte scurt.

Prin urmare, este foarte recomandat sa implementati un sistem de management integrat.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button