Despre certificate ISO trebuie sa stii ca ofera o baza solida pentru dezvoltarea reglementarilor nationale si internationale privind statutul unor firme, contribuind la economisirea timpului si la reducerea barierelor care stau in calea comertului international. Totul a inceput in ultimii 50 de ani, asa incat, s-a dezvoltat gama relativ larga de standarde care acopera totul, de la pantofii in pe care ii cumparam si pana la retelele Wi-Fi care ne conecteaza invizibil unul cu celalalt. Tinand cont de toate aceste aspecte, dar de multe altele, standardele internationale, ISO, inseamna ca toti consumatorii pot avea incredere in faptul ca produsele lor sunt sigure, fiabile si de buna calitate. Standardele ISO privind siguranta rutiera, siguranta jucariilor si ambalarea medicala sigura sunt doar cateva dintre cele care ajuta la transformarea lumii intr-una sigura.
Autoritatile de reglementare si guvernele se bazeaza pe standardele ISO pentru a ajuta la dezvoltarea unei reglementari mai bune, stiind ca au o baza solida, gratie implicarii expertilor consacrati la nivel mondial. Pentru a afla mai multe despre modul in care standardele ISO 23689 ating aproape toate aspectele vietii de zi cu zi si cum functioneaza acestea pentru intreprinderi mari si mici, vom parcurge principalele tipuri de certificari ISO si modalitatile in care ele actioneaza asupra unei bune functionari a mai multor sectoare de activitate. De exemplu, standardele internationale privind calitatea aerului, a apei si a solului, privind emisiile de gaze si radiatii si aspectele de mediu ale produselor protejeaza sanatatea planetei si a oamenilor, dincolo de a aduce beneficii economice.
In calitate de organism de certificate ISO, echipa ISoStandard va poate pune la dispozitie o cerificare ISO, mai ales daca sunteti convinsi ca este un lucrul potrivit pentru organizatia dumneavoastra si ca, intr-adevar, merita. Suntem aici pentru a va ajuta sa verificati daca lucrati dupa principiul acestor standarde, auditandu-va si prezentandu-va certificate ISO pentru a demonstra acest lucru. Toate aceste servicii pe care ti pe putem oferi sunt practicate la preturi foarte competitive.
Pentru inceput, iata cateva dintre principalele avantaje ale certificarilor ISO:
1. Clienti mai satisfacuti
Avand la baza certificate ISO, veti oferi o calitate mai buna si un serviciu mai eficient clientului care are nevoie de aceste lucruri din partea dumneavoastra. Construind incredere si imbunatatindu-va reputatia, certificarea poate deschide adesea noi portite de afaceri.
2. Personal mai fericit
De asemenea, cei care lucreaza in compania ta vor avea o intelegere mai clara a ceea ce li se cere si cum sa indeplineasca cat mai eficient si calitativ aceste cerinte. Totodata, modul in care ceea ce fac contribuie la succesul general al organizatiei, ceea ce este ideal pentru orice tip de companie.
3. Eficienta si productivitate
In acelasi timp, angajatii vor intelege clar despre ceea ce sa faca, fiecare in departamentul sau. Procesele consecvente vor evita dezorganizarea, vor identifica rapid problemele si modalitatile de a le rezolva. De asemenea, va va ajuta sa identificati legislatia relevanta si sa va asigurati ca o respecati.
Mai departe, vom parcurge principalele tipuri de certificari ISO, precizand cum ajuta fiecare dintre ele in diverse domenii de activitate.
- Management de mediu
ISO 14001:2004: Acest standard este baza imbunatatirii unui cadru de management de mediu. Acesta este un aranjament de reguli si metode care sunt create de o asociatie pentru a garanta coerenta desfasurarii activitatilor profesionale. Acest ISO avantajeaza o asociatie prin extinderea constientizarii ecologice si examinarea abordarilor pentru a reduce cheltuielile sale.
ISO 14004: 2004: Ofera date mai specifice pentru executia si intretinerea unui management de mediu, cu scopul de a imbunatati in mod constant executia sa. Standardul este relevant pentru orice industrie.
ISO 5001: Un standard care ar putea reglementa managementul energiei si, de asemenea, abordari de extindere a eficientei energetice si de diminuare a impactului ecologic al asociatiilor a devenit imperios necesar, astfel ca acum avem acest ISO 5001. Acesta va lua in considerare aspecte de specialitate si de actualitate, de exemplu, dependenta unor state de petrolul din tari straine, incalzirea globala sau schimbarile climatice.
2. Siguranta si ingrijire a sanatatii
ISO 22000 : Acest standard ISO stabileste reguli mondiale pentru securitatea si manipularea alimentelor. Obiectivul sau este sa se concentreze asupra intregului lant alimentar si asupra sigurantei care sa poata diminua problemele specifice, de exemplu, bolile de toxiinfectie alimentara.
ISO 9001: 2000: Ajuta la reglementarea managementului calitatii in industria dispozitivelor medicale. Ofera in special recomandari si reguli intreprinderilor care au nevoie de imbunatatirea, crearea si stabilirea acestor reguli. Standardul ia in considerare in mod suplimentar monitorizarea continua din interiorul industriei.
- Securitatea la locul de munca
Sistemul de management al sanatatii si sigurantei la locul de munca este o disciplina care are ca scop prevenirea ranilor si bolilor cauzate de conditii de munca deficitare. Protejati-va angajatii prin promovarea sanatatii cu o certificare ISO 45001. Obiectivul sau este de a imbunatati conditiile de munca si mediul de lucru pentru a proteja bunastarea angajatilor sai. Ceea ce se intentioneaza a fi realizat atunci cand se dezvolta o imbunatatire continua anticipeaza toate riscurile care pot afecta siguranta sau sanatatea angajatilor, aceasta se realizeaza prin evaluarea si controlul acestora.
ISO 18001 – OHSAS 18001: 2008: Contine o serie de prevederi recunoscute la nivel international cu privire la sistemele de management al sanatatii si sigurantei la locul de munca. Prevederile OHSAS 18001 au fost dezvoltate de o serie de organisme de certificare si organizatii de comert international in vederea acoperirii unei disfunctionalitati legata de inexistenta unor standarde internationale certificabile de terta parte.