Tot ce trebuie sa stii despre certificarea ISO 9001

ISO Standard este una din cele mai importante companii de certificare – consultanta iso din Romania prin intermediul careia poti obtine certificarea ISO 9001 la un click distanta

Compania noastra s-a infiintat cu scopul de a oferi servicii de consultanta iso in vederea certificarii  accesibile tuturor companiilor, indiferent de marimea acestora. Din experienta, stim ca societatile isi doresc obtinerea certificarii ISO implicandu-se cat mai putin sau deloc in procesul de certificare.  Adoptarea unui sistem de management al calitatii ISO 9001 ofera, in mod evident,  unei organizatii mai multa disciplina si structura, ceea ce este de obicei in beneficiul calitatii produselor si serviciilor sale. ISO 9001 este una din certificarile pentru care multi antreprenori opteaza. Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre certificarea ISO 9001!

De ce ar trebui sa aveti in vedere un sistem certificat de management al calitatii ISO 9001?

In primul rand, observam adesea ca organizațiile sunt fortate sau se simt obligate sa implementeze un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001. Din ce in ce mai multi clienti solicita furnizorilor lor sa lucreze in conformitate cu standardul ISO 9001.

avantajele certificarii ISO 9001

In al doilea rand, vedem ca un numar din ce in ce mai mare de organizatii adopta un sistem de management certificat ISO 9001 din proprie initiativa. Prin aceasta decizie, aceste organizatii doresc sa devina mai profesioniste si sa faca calitatea produselor si serviciilor lor clare, masurabile si controlabile pentru a se distinge de alti furnizori aflati pe piata concurentiala.

In oricare dintre cele doua cazuri, introducerea cadrului calitatii ofera de obicei unei organizatii mai multa ordine interna si o structura bine definita, ceea ce este in beneficiul calitatii produselor si serviciilor sale raportat la consumatori.

Mai departe, vom mentiona 8 avantaje ale unui sistem de management al calitatii certificat ISO 9001:

Ca organizatie sau firma, puteti opta intotdeauna sa lucrati in conformitate cu standardul ISO 9001. In cele ce urmeaza, vedem opt avantaje majore in alegerea unui sistem de management al calitatii certificat ISO 9001:

  1. Aveti dovezi obiective si clare ale faptului ca organizatia dumneavoastra acorda o mare importanta calitatii produselor si serviciilor si ca testati acest fapt in mod regulat prin intermediul unei entitati independente. Acest angajament creste increderea clientilor in organizatia dumneavoastra.
  2. Obtineti o eficienta de funcționare mai mare. Organizatiile care considera ca managementul calitatii este o parte integranta a operatiunilor lor de afaceri obtin, de obicei, o eficienta operationala mai mare decat cele care nu se preocupa de acest aspect important.
  3. Un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001 creste calitatea serviciilor dumneavoastra si va sensibilizeaza personalul, conferindu-i incredere.
  4. Un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001 asigura procese clare  structuri, sarcini si responsabilitati de comunicare in intreaga organizatie sau firma. Acest lucru creste implicarea personalului dumneavoastra, ceea ce imbunatateste atmosfera de lucru si reduce presiunea din timpul programului de munca.
  5. Puteti detecta si identifica problemele in timp util, ceea ce inseamna ca puteti lua rapid masuri pentru a evita aceleasi greseli in viitor.
  6. Indicasi personalului, partenerilor, clientilor si tuturor celor din exterior faptul ca satisfactia clientilor se afla in centrul misiunii afacerii dumneavoastra.
  7. Fiind vorba despre un certificat ISO 9001, acesta va ofera o imagine pozitiva a companiei, ridicandu-va la nivelul concurentilor sau poate chiar la un nivel mai inalt.
  8. Este posibil ca acest certificat ISO sa functioneze si in interesul comercial. Vazand ca tot mai multi clienti solicita furnizorilor sa lucreze in conformitate cu un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001, marile companii din lume deja au o certificare ISO, iar aceasta tendinta pare sa domine si lumea afacerilor mici si mijlocii.

Ce implica dobandirea certificarii ISO 9001?

Cerintele acopera o gama larga de aspecte, inclusiv angajamentul cadrelor de conducere ale furnizorilor d-voastra referitor la calitate, orientarea catre client a acestora, alocarea adecvata de resurse, garantarea competentei angajatilor, procesele de management (din cadrul productiei, furnizarii de servicii si din zona de suport administrativ), planificarea procesului de implementare a managementului calitatii, proiectarea produselor, procesarea comenzilor, achizitiile, monitorizarea si comensurarea proceselor comerciale si ale produselor, actiuni preventive/corective si cerinte pentru imbunatatirea continua a sistemului de management al calitatii.

In final, se refera la cerinta impusa furnizorului de a monitoriza perceptiile consumatorilor referitoare la calitatea produselor oferite si cea a serviciilor prestate. ISO 9001: 2015 nu specifica cerintele necesare ale bunurilor sau serviciilor furnizate. Acest proces tine exclusiv de consumator, acesta exprimandu-si clar dorintele si asteptarile legate de un anumit produs sau serviciu.

Daca va doriti certificare ISO 9001 sau orice alt tip, solutia pentru nevoile dumneavoastra se afla la ISO Standard. Aici veti intalni o echipa de profesionisti in dobandirea certificarilor ISO in Romania. Astfel, ISO Standard va garanteaza cele mai bune preturi si cele mai mici termene de implementare si certificare pe care le aveti la dispozitie in Romania, toate astea datorita echipei de profesionisti pe care o implica in fiecare proiect derulat. Prin intermediul acestor certificari reusiti sa castigati increderea consumatorilor, mentinandu-i pe cei fideli si atragandu-i pe cei potentiali.

Cu ISO Standard nu a fost niciodata mai usor sa puteti obtine certificari ISO pentru compania dumneavoastra, motiv pentru care trebuie sa ne cunosti si sa devii cel mai bun dintre cei mai buni prin: calitate produselor, a managementului, respect pentru clienti si corectitudine!

Cauta pe site-ul nostru isostandard.ro toate informatiile de care ai nevoie si, ulterior, poti lua legatura cu un consultant ISO Standard pentru mai multe detalii privind ofertele noastre.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button