Certificari ISO – avantaje si beneficii pentru organizatiile din Romania

Pe o piata globala este absolut evident faptul ca trebuie sa existe companii care au succes si altele care se chinuie sa ramana pe piata sau chiar sa ajunga in pragul falimentului, insa certificarile ISO au un cuvant greu de spus in acest sens. In caz contrar, ar fi dificil sa se mentina consistenta si calitatea intre industrii si natiuni. Standardele internationale ajuta la mentinerea unor conditii de concurenta echitabile, iar o astfel de organizatie este ISO.

Ce trebuie sa stii despre certificari ISO – acestea certifica faptul ca un sistem de management, un proces de fabricatie, un serviciu sau o procedura de documentare are toate cerintele pentru standardizare si asigurarea calitatii. ISO, Organizatia Internationala pentru Standardizare, este o organizatie internationala independenta, neguvernamentala, care dezvolta standarde pentru a asigura calitatea, siguranta si eficienta produselor, serviciilor sau a diverselor sisteme. Aceste certificari ISO exista in multe domenii ale industriei, de la managementul energiei si responsabilitatea sociala la dispozitivele medicale si managementul energiei. Standardele ISO sunt in vigoare pentru a asigura coerenta serviciilor si produse. Fiecare certificare are standarde si criterii separate.

Scopul standardizarii este de a eficientiza productia in diferite industrii, de a asigura coerenta si siguranta produselor, precum si promovarea colaborarii si compatibilitatii globale. Fabricarea metalelor la comanda  este una dintre aceste industrii, una care a cunoscut beneficii tehnologice, economice si sociale incontestabile ca urmare a standardizarii. O companie nu poate fi considerata cu adevarat standardizata pana cand nu a obtinut certificari ISO.

Standardizarea produselor a fost esentiala pentru a diminua barierele comerciale si pentru a permite companiilor sa intre pe pietele globale. Achizitionarea de produse compatibile din surse internationale permite companiei sa isi reduca cheltuielile generale si sa ofere preturi competitive. Cerintele reglementate de import si export elimina o multime de probleme din tranzactiile internationale. Specificatiile tehnice standardizate in fabricarea otelului au permis companiilor din intreaga lume sa colaboreze perfect la proiecte rezidentiale, comerciale, stiintifice si de ajutorare. De exemplu, peste un milion de companii din intreaga lume implementeaza standardele ISO de fabricare a otelului.

1. ISO 9000 – Managementul calitatii

Calitatea este esentiala pentru a ramane competitiva in orice industrie. Astfel, prima categorie de certificari ISO este  ISO 9001,  standardul de management al calitatii si cuprinde unele dintre cele mai cunoscute standarde ISO. Standardele ISO de calitate ghideaza companiile si le doteaza cu instrumentele necesare pentru a imbunatati continuu calitatea si a se asigura ca cerintele clientilor sunt intotdeauna indeplinite. ISO 9001: 2015 este singurul standard din categoria la care puteti fi certificat si stabileste criteriile pentru un sistem de management al calitatii. Astazi, exista peste un milion de organizatii in peste 170 de tari care sunt certificate ISO 9001.

2. ISO / IEC 27000 – Sisteme de management al securitatii informatiilor

Securitatea informatiilor este in centrul atentiei globale, cu cresteri rapide ale amenintarilor cibernetice. Categoria de standarde 27000 asigura siguranta activelor informationale.  Aceste standarde ajuta organizatiile sa gestioneze securitatea activelor, cum ar fi proprietatea intelectuala, datele financiare si ale angajatilor, si informatiile pastrate in incredere pentru terti. ISO 27001 este cel mai popular standard din aceasta categorie si stipuleaza specificatiile pentru implementarea unui sistem de management al securitatii informatiilor.

certificari ISO - vezi care sunt avantajele

3.  ISO 14000 – Managementul mediului

Aceasta este o familie de standarde care ofera instrumentelor si liniilor directoare necesare companiilor pentru a-si gestiona responsabilitatile de mediu. ISO 14001 si toate celelalte standarde din aceasta categorie pun accent pe sistemele de mediu. Aceste standarde utilizeaza instrumente precum auditurile, comunicatiile, analiza ciclului de viata si provocarile de mediu. Acest standard poate fi utilizat de orice organizatie, indiferent de industrie.

4. ISO 45001 – Sanatate si securitate la locul de munca

Accidentele si bolile profesionale au un impact negativ asupra economiei din cauza sanatatii precare, a pensionarii anticipate si a primelor mari de asigurare. Pentru a gestiona aceasta problema, ISO a dezvoltat ISO 45001. Aceasta a inlocuit sau a luat in considerare standardele internationale, precum OHSAS 18001. Acest certificat ISO ofera un cadru pentru siguranta angajatilor, reducand pericolele la locul de munca si ofera medii de lucru mai sigure.

5. ISO 22000 – Sisteme de management alimentar

Acest standard faciliteaza dezvoltarea si implementarea unui sistem de management al sigurantei alimentelor. Incorporeaza o gama larga de standarde, inclusiv 22002 pentru fabricarea alimentelor si 22001 pentru alimente si bauturi. Acest standard este utilizat pe scara larga de catre producatorii de alimente, restaurante si serviciile de transport alimentar.

Iso Standard ofera clientilor sai servicii profesionale de certificare ISO structurate in pachete financiare avantajoase. Compania incearca sa raspunda prompt companiilor ( organizatii mici, medii si mari) care sunt in cautarea unui partener serios, dar ieftin, pentru obtinerea unui certificat ISO. Certificare ISO rapid si eficient impreuna cu Iso Standard!

Iso Standard va ofera servicii de certificare iso cu acreditare internationala. Descopera certificari ISO pe care le punem la dispozitie clientilor nostri sunt recunoscute de toate institutiile si organizatiile atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana sau non-U.E si sunt in conformitate atat cu standardele ISO, cat si cu toate reglementarile internationale in ceea ce priveste acreditarea. Certificatele noastre ISO asigura acces garantat la toate procedurile, licitatii, selectii de oferta etc.

Conteaza si tu pe serviciile pe care vi le poate oferi Iso Standard si da sansa de a spori increderea consumatorilor in ceea ce priveste bunurile sau serviciile pe care le comercializati. Aceasta este una din principalele companii din Romania care activeaza in domeniul “Certificari sisteme de management”. Iso Standard incearca sa ofere clientilor sai servicii profesionale de certificare ISO structurate in pachete financiare avantajoase. Compania incearca sa raspunda prompt companiilor organizatii mici, medii si mari, care sunt in cautarea unui partener serios, dar ieftin, pentru obtinerea unui certificat ISO.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button