Beneficiile certificarii ISO 14001

Afla totul despre ISO 14001 – ISO este denumirea generica pentru standardele internationale emise de catre Organizatia Internationala de Standardizare, o organizatie independenta, non-guvernamentala, ce cuprinde 165 de state membre; ISO fiind totodata si abrevierea utilizata pentru a face referinta la aceasta organizatie. Aceasta, prin aducerea impreuna a unor experti din mai multe domenii, care sa impartaseasca idei si cunostinte si sa dezvolte standarde universale, acceptate integral, relevante pentru piata, doreste sa sustina inovatia si sa ofere solutii la provocarile cu care se confrunta companiile.

Standardele rezultate precum ISO 14001 reprezinta experienta inglobata a tuturor expertilor care au contribuit la conturarea lor, care cunosc nevoile organizatiilor pe care le reprezinta; acesti experti fiind oameni precum productori, vanzatori, cumparatori, clienti, asociatii comerciale, utilizatori sau autoritati de reglementare.

Certificarea ISO 14001 are in vedere standarde cu privire la managementul mediului. In ultimii ani, tot mai multe companii au dat dovada de mai multa constientizare cu privire la protejarea mediului si astfel s-a conturat o lista de reguli stricte ce trebuie respectate, in vederea desfasurarii unor activitati, specifice industriilor, care sa nu dauneze.

Ceea ce trebuie stiut despre acest standard este ca are valoare voluntara. Altfel spus, nu i se impune niciunei organizatii sa il adopte, insa, cele care o fac vor beneficia de o serie vasta de avantaje pe care le vom detalia ulterior. Orice societate ce vrea sa il adopte, poate folosi programele sistemelor de mediu deja existente, implementarea lui fiind destul de facila, din acest punct de vedere. In plus, incurajeaza pe deplin si economia financiara prin integrarea cerintelor de mediu in cadrul sistemelor generale ale organizatiei, atat in ceea ce priveste stadiile de proiectare, cat si cele de fabricatie.

Beneficiile ISO 14001

In ceea ce priveste documentatia pentru obtinerea acestui tip de cerificare, procesul este unul lung si anevoios si, de aceea este necesara colaborarea cu o companie care sa se ocupe cu toate detaliile birocratice, cum este ISO Standard, o companie ce s-a infiintat cu scopul de a oferi servicii de consultanta ISO in vederea certificarii  accesibile tuturor companiilor, indiferent de marimea acestora, garantand minima implicare a societatilor in intregul proces.

Dobandeste certificatul ISO 14001

Datorita echipei de profesionisti pe care o implica in fiecare proiect derulat, ISO Standard garanteaza cele mai bune preturi si cele mai mici termene de implementare si certificare care exista la momentul actual pe piata din Romania. In plus, in conditiile in care apar nereguli la alcatuirea dosarului, echipa poate comunica in timp util aceste neconformitati cu standardele ipuse, in asa fel incat sa se poata face modificarile necesare in termenul stabilit.

Documentatia cu privire la sistemul de management al mediului reprezinta suma dovezilor cu privirea la interctiunea dintre elementele de baza ale sistemului, oferind organelor de analiza informatii cu privire la situatia curenta a managementului mediului din companie.

Totusi, pentru a putea aplica pentru certificarea ISO 14001 este necesara implicarea si implementarea diferitor programe si/sau proiecte specifice, care sa serveasca drept instrument in vederea atingerii unor obiective si deziderate de mediu.

Procesul continuu de revizuire a sistemelor de management de mediu ISO 14001 si a componentelor sale ajuta la asigurarea adecvarii, eficientizarii si continuitatii programului organizatiei in vederea mentinerii si prelungirii acestui tip de certificare ISO 14001 pentru mai mult de trei ani, cat prevede un singur ciclu.

Avantajele pe care le confera ISO 14001 organizatiilor

Un sistem de management de mediu bazat pe ISO 14001 va ajuta sa urmariti si sa gestionati resursele si impactul asupra mediului, executand o singura operatiune locala sau o afacere generala. Este primul standard care stabileste un sistem de management de mediu in lume. ISO 14001 va va ajuta sa identificati si sa controlati modul in care organizatia dumneavoastra afecteaza mediul si sa puna in aplicare diferite politici solide pentru a va pastra resursele si a economisi bani.

Astazi, nicio organizatie nu isi poate asuma punerea in pericol a reputatiei pe care si-a construit-o de-a lungul timpului, prin ignorarea responsabilitatii pe care ar trebui sa o aiba sa fata de mediu. Astfel ca, atribuindu-va standardul de management de mediu ISO 14001 nu doar ca veti putea mentine sau crea o reputatie favorabila, dar veti avea si numeroase avantaje de ordin financiar.

Asadar, printr-o astfel de abordare va asigurati ca veti putea indeplini in mod consecvent si organizat in timp resposabilitatile fata de mediu, diferentiindu-va in mod pozitiv organizatia de concurenta. In plus, contribuiti la imbunatatirea performantei organizationale prin economisirea consistenta de resurse, prin gestionarea mai eficienta a acestora, dar si prin minimizarea producerii de deseuri rezultate in urma activitatilor specifice, pe termen lung.

Mai mult, prind adoptarea unei proceduri riguroase si stricte, configurati si o viziune indreptata spre efectuarea binelui comun, care se va rasfrange in mod direct si asupra conceptiei angajatilor cu privire la munca pe care o presteaza, generand astfel cresterea increderii, responsabilitatii si productivitatii acestora.

Nu in ultimul rand, demonstrand implicare si responsabilitate fata de mediu, generati automat si o crestere a vanzarilor produselor sau serviciilor oferite. Clientii au demonstrat o inclinatie aparte catre astfel de companii si, isi doresc ca prin achizitiile facute, sa contribuie si ei la binele mediului inconjurator. Astfel ca, reusind sa conturati o astfel de imagine, veti castiga increderea si admiratia tuturor categoriilor de public, aspect ce se va rasfrange in mod pozitiv asupra castigurilor si profitului companiei.

Ce valabilitate are un certificat ISO 14001?

Un asemenea certificat ISO 14001 are o valabilitate de 3 ani, avand posibilitatea de prelungire, fara intreruperi de valabilitate. In cazul in care organizatia solicita o recertificare, se vor realiza din nou verificarile initiale, si, daca nu exista neconformitati, se atesta prelungirea cu inca trei ani.

Contacti-ne pentru cel mai bun pret din Romania.

Call Now Button