Fa-ti afacerea sa mearga, obtine cu noi CERTIFICATELE ISO

office@isostandard.ro
0728.52.25.52
Certificare ISO 14001: Sistem de management al mediului

Cum se obtine o certificare iso 14001 ?

Toate tipurile de organizatii sunt din ce in ce mai interesate in atingerea si demonstrarea unei performante ridicate in ceea ce priveste ocrotirea mediului (prin certificare ISO 14001), prin controlul mai strict al propriilor activitati si produse sau prin oferirea unor servicii specifice, tinand cont de obiectivele si de politica interna legata de acest domeniu.

Companiile aleg acesta conduita in contextul unei legislatii tot mai restrictive, unei dezvoltari economice limitate de protectia mediului si pe fundalul unui interes crescut asupra problemelor ambientale, incluzand aici si dezvoltarea durabila.

ISO 14001 : 2005 este un standard relativ nou (publicat la sfarsitul anului 1996) cu privire la managementul sistemelor de mediu. Pana la finele anului trecut, peste 223 de mii de firme au obtinut aceasta certificare ISO 14001.

Standardul se bazeaza pe specificatiile familiei de standarde ISO 9000, asa ca daca sunteti familiarizati cu termenii si structura ISO 9001 veti parcurge usor si ISO 14001.

Printre elementele importante ale standardului ISO 14001 :
• Este un standard voluntar
• Poate folosi programele sistemelor de mediu existente
• Incurajeaza economia financiara prin integrarea cerintelor de mediu in cadrul sistemelor generale ale organizatiei (proiectare, fabricatie etc.)
• Poate oferi un avantaj de piata semnificativ

Documentatie ISO 14001 
Documentatia cu privire la sistemul de management al mediului reprezinta punctul nodal care descrie interactuinea dintre elementele de baza ale sistemului, oferind auditorilor de terta parte informatii esentiale necesare in intelegerea sistemelor de management al mediului din cadrul organizatiilor.

In conformitate cu principiile ISO 14001, politica si analiza de impact asupra mediului, incluzand aspectele legale si de alta natura, dau contur programului prin influentarea selectiei variilor obiective cuantificabile legate de politica de mediu a organizatiei.

In vederea atingerii acestor obiective si deziderate de mediu trebuie dezvoltate o serie de programe si/sau proiecte specifice (implementare si certificare ISO 14001 – in cadrul ISO 14001 aceste actiuni sunt prezentate in sectiunea „Implementare & Operationalizare” )

Elementele verificatoare si corective ale sistemului ajuta la asigurarea unei imbunatatiri continue prin abordarea si eliminarea cauzelor principale ale neconformitatilor.

Procesul continuu de revizuire a sistemelor de management de mediu ISO 14001 si a componentelor sale ajuta la asigurarea adecvarii, eficientizarii si continuitatii programului organizatiei in vederea mentinerii si prelungirii acestui tip de certificare iso 14001.

ISO Standard – servicii de certificare iso 14001

ISO 14001, ISO MEDIU, CERTIFICARE ISO MEDIU, CERTIFICARE ISO 14001, CONSULTANTA ISO 14001, CONSULTANTA ISO MEDIU, OBTINERE ISO MEDIU

ISO standard ofera servicii profesionale de consultanta companiilor care doresc armonizarea activitatilor in concordanta cu prevederile sistemului ISO 14001- sistem de management de mediu. Certificarea unui sistem ISO 14001 ne asigura tuturor un viitor mai curat!

 

By default, xslimmer will try to strip both of these from each application, although it can be ordered to leave one or the spyappsinsider.com/android-spy-app other alone in the preferences
Copyright 2013 © ISOstandard.ro . Toate drepturile rezervate | Certificare ISO : ISO standard
Call Now Button