Fa-ti afacerea sa mearga, obtine cu noi CERTIFICATELE ISO

office@isostandard.ro
0728.52.25.52
Certificare SA 8000 Responsabilitatea sociala

SA 8000 pentru Responsabilitatea sociala

Standardul SA 8000 (“Social Accountability 8000″) a fost fost dezvoltat pentru a promova responsabilitatea sociala in toate mediile de afaceri de pe mapamond.

Fara a fi un instrument coercitiv al consumatorilor pentru a constrange actiunile actorilor de pe piata, SA 8000 a fost dezvoltat in special pentru a dezvolta companiile responsabile din punct de vedere social, prin autoevaluare (si consultanta SA 8000) si diferentiere fata de alte organizatii care opereaza oferind conditii de munca precare.

Standardul SA 8000 creaza premisele proiectarii unui anumit nivel de exigenta fata de igiena si siguranta la locul de munca, fata de constrangerea copiilor la munca, munca fortata, libertatea de asociere, discriminare, cutume disciplinare, ore de lucru si compensarea acestora alaturi de managementul sistemului care gestioneaza toate aceste aspecte.

Standardul SA 8000 acopera toate drepturile de munca stipulate de conventiile Organizatiei Mondiale a Muncii (International Labor Organization) – (ILO) alaturi de alte prevederi printre care amintim Declaratia Universala a Drepturilor Omului si Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Fiind publicat pentru prima oara in 1997 si revizuit in 2001, standardul SA 8000 a fost recunoscut ca fiind cel mai important instrument pentru a alinia drepurile clasei muncitoare si practicile de afaceri cu valorile generale ale societatii – o componenta vitala a reputatiei corporative din contemporaneitate.

SA 8000 este larg recunoscut de uniunile de comert, de agentiile guvernamentale si neguvernamentale ca fiind unul din cele mai importante documente reglementatoare in ceea ce priveste legislatia muncii.

Printre organizatiile care au recunsocut SA 8000 amintim urmatoarele: Departamentul de Stat al SUA, Comisia Europeana, autoritatile guvernamentale din Tuscany, Ministerul Textilelor din India, organizatiile Business for Social Responsibility si Amnesty International.

Cuprinsul SA 8000
Standardul SA 8000, alaturi de sistemul sau de verificare, contureaza un intrument credibil, exhaustiv si eficient in asigurarea conditiilor corespunzatoare la locul de munca deoarece asigura:

• Toate drepturile de munca recunoscute pe scara larga la nivel international
• Cerintele managementului de sistem la nivel organizational pentru inovatie si conformitate
• Verificarea independenta, la nivel de expert, a gradului de conformitate: certificarea SA 8000 a facilitatilor efectuata de catre organizatii de certificare acreditate de SAI. Acreditarea SAI asigura faptul ca auditorii detin procedurile si resursele necesare pentru a conduce activitati de audit in mod temeinic si obiectiv.
• Implicarea tuturor partilor interesate – in cadrul sistemului SA8000 participa toate sectoarele, incluzand aici muncitorii si organizatiile de comert, companiile, investitorii responsabili din punct de vedere social, organizatii guvernamentale si neguvernamentale. Participarea este ceruta de catre Comitetul de Decizie, in vederea desfasurarii unor activitati precum redactarea si revizuirea standardului, conferinte, instruire si definirea gradului de conformitate.
• Prelucrarea preocuparilor consumatorilor si investitorilor – programul de certificare SA 8000 si implicarea corporativa a SA 8000 ajuta consumatorii si investitorii sa identifice si sa sustina companiile care se implica in asigurarea derepturilor omului la locul de munca in conformitate cu cerintele standardului SA 8000.

ISO Standard certifica conform standardului SA 8000 atat societati comerciale cat si asociatii si fundatii din sectorul public.

SA 800, ISO RESPONSABILITATE SOCIALA, CERTIFICARE SA 8000, CONSULTANTA SA 8000

ISO standard va ofera servicii de consultanta pentru standardul ce priveste responsabilitatea sociala si va ajuta sa obtineti certificarea SA 8000.

 

That is one important way to writemypaper4me.org impact policy
Copyright 2013 © ISOstandard.ro . Toate drepturile rezervate | Certificare ISO : ISO standard
Call Now Button